top of page
Image by Joyce McCown

GECERTIFICEERD PIJNBEHANDELAAR NAPF

Een van de eerste doelen van het NAPF is kennis over chronische pijn binnen de regio verbreden en waar mogelijk verbeteren. Duidelijkheid naar verwijzers en collega's wie over welke expertise beschikt en eenduidige communicatie.

 

Om deze doelen te bereiken heeft het CPNF de geaccrediteerde opleiding tot Pijnbehandelaar CPNF opgezet. Een opleiding van 4 dagen waarin diverse thema's aan bod komen. De opleidingsdagen zijn los te volgen.

23 maart vindt de tweede opleidingsdag plaats in Van der Valk te Leeuwarden

OPLEIDING PIJNBEHANBDELAAR NAPF

Programma en Planning

DAG 1: PIJN, EMOTIE EN GEDRAG

Datum Volgt

Deze dag ontdek je hoe je pijnpsychologie kunt toepassen in jouw behandeling, welke psychologische principes jouw patiënten kunnen toepassen om hun pijn beter te hanteren en hoe je patiënten uitdaagt om hun gedrag te veranderen.

DAG 2: FYSIOLOGIE, SENSITISATIE EN EDUCATIE

13 Oktober 2022

Een lesdag waarin deelnemers stilstaan bij de fysiologie van chronische pijn enhoe sensitisatie werkt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan hoe je effectief pijn educatie geeft.

Wordt in 2023 herhaald

DAG 3: KRITISCH DENKEN, PIJN EN SEKSUALITEIT

23 Maart 2023

Een belangrijke behandelvaardigheid bij complexe problematiek is kritisch en wetenschappelijk denken als behandelaar. In het middagprogramma wordt dieper ingegaan op seksuele problemen die spelen bij chronische pijn en hoe je deze herkent.

DAG 4: POSITIEVE GEZONDHEID & ZELFMANAGEMENT

Datum volgt

Een goede algemene gezondheid is de beste 'pijnbuffer' mogelijk. Ontdek hoe je breder naar patienten kunt kijken en hen op weg helpt naar duurzaam herstel.

Link volgt
Stack of Books

KOSTEN EN VOORWAARDEN

Opleidingskosten

Voor deelnemers van het NAPF zijn de kosten per opleidingsdag €199,- Dit is inclusief lunch, koffie en tussendoortjes. Opleidingsdagen zijn voor een meerprijs ook te volgen voor andere geïnteresseerden.

De eerste 4 opleidingsdagen worden georganiseerd in 2022. Na het volgen van alle 4 opleidingsdagen kom je in het NAPF register als gecertificeerd Pijnbehandelaar NAPF. Vanaf 2023 zullen leden in het register op de website en richting verwijzers vermeld worden.

Image by Aaron Burden

VEELGESTELDE VRAGEN

KAN IK LOSSE OPLEIDINGSDAGEN VOLGEN?

Ja, zowel als lid van het netwerk (met korting), maar ook als niet-lid willen we onze opleidingsdagen vrij toegankelijk maken.

MOET IK ALLE 4 OPLEIDINGSDAGEN VOLGEN?

Ja, wel als je in het register opgenomen wilt worden als pijnbehandelaar NAPF. Als dit niet je doel is, dan mag je ook losse opleidingsdagen volgen.

WAT ALS IK EEN KEER NIET KAN?

In 2023 worden alle 4 opleidingsdagen herhaald. Je kunt de gemiste dag dan inhalen. Pas na het voltooien van alle 4 dagen ontvang je jouw certificaat.

WAAR KAN IK ME OPGEVEN VOOR HET NETWERK?

Je kunt jouw interesse voor het netwerk kenbaar maken via deze link.

ZIJN ER KOSTEN AAN HET LIDMAATSCHAP VERBONDEN?

Lidmaatschap van het NAPF kost 150 euro per jaar. Daarmee krijg je korting op de opleidingsdagen, kun je in het register komen en deelnemen aan verenigingsactiviteiten.

WAAROM ORGANISEERT F&Z DE OPLEIDINGSDAG?

Omdat NAPF zich in het proces bevindt van formele oprichting van de vereniging is gekozen de opleidingsdag vanuit de praktijk van docent en bestuurslid Louis Zantema te organiseren.

WAAR KAN IK ME INSCHRIJVEN VOOR DE OPLEIDINGSDAG?

Hierboven op deze pagina vind je een inschrijflink van de eerstvolgende opleidingsdag.

IS DE OPLEIDING GEACCREDITEERD?

Op dit moment is de eerste opleidingsdag geaccrediteerd voor diverse fysiotherapeuten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en POH's.

bottom of page